Mohd Akmal's FotoPage

By: Mohd Akmal Sidik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 8-Nov-2008 13:04 Email | Share | | Bookmark
Baik amek tau pasal kamera yg kita beli

Panning
Symmetry
Tanganku di Panning
View all 6 photos...
Assalamualaikum,

Rini sy menghadiri Kursus Asas Fotografi kat Jalan Cheras. Kursusnya ok r, padan ngan harga dia letak RM 800 sebab yg bagi lecture tu memang pakar. Bestnya masuk kursus asas fotografi ni, kita terpaksa amek tau dengan sume function kamera kita. ramai gak yang beli kamera DSLR tapi berbulan2 asik dok guna auto je. so kursus2 asas fotografi cmni banyak membantu. Sy bukan nak tau sangat pasal asas fotografi tu sebab benda tu boleh blaja sendiri, yg sy nak tau ialah berlian2 dari mulut sifu2 sy hasil dari pengalaman mereka berkecimpung dalam bidang fotografi berpuluh tahun. hehe. Tadi satu teknik sy baru belajar ialah teknik panning. nice teknik ni, antum boleh try buat. nak lagi lawa, biar backgroud lights tu banyak colour. hehe.

dua hari ni sy dok shot night photography je. gambor takla lawa sangat tapi boleh la. hehe. yg best, gambor bangunan, sy curi naik atas bumbung apartment 14 tingkat kat jalan kelang lama. patutnya bumbung tu dikunci, tapi sebab mangga dia da dipecahkan, sy amek peluang r. hehe.


Thursday, 6-Nov-2008 14:45 Email | Share | | Bookmark
My Favourite Subject, Aleya

Bz Main Beg
Kawaii
Omoishiroi
View all 9 photos...
Nur Sabrena Aleya, 2 tahun adalah subjek faveret sy. Hehe. Dia tak kenal pun mak dia sebab mak dia meninggal semasa umur dia 30 hari. Ni antara beberapa pic dia.


Wednesday, 5-Nov-2008 22:17 Email | Share | | Bookmark
Beberapa gambar permulaan

Nak hujan di Lata Rek, Kelantan
My 1st Silhoutte
Bunga ape tah
View all 6 photos...
Saya pemilik Nikon D40, baru berjinak-jinak dengan dunia fotografi dan kamera ni ialah kamera pertama saya. So, sudah semestinya sy tak reti sangat nak amek gambar ni. Hehe. Tapi ni adalah beberapa gambar yang sy rasa best la. Sume gambar ni tak diedit lagi, amek terus dari kamera.


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net